Пуцњава на фестивалу у Русији, петоро убијено

Пет oсоба је убијено а пет је рањено када је мушкарац пуцао у масу на фестивалу у Дагестану. Нападач међу убијенима. Исламска држава преузела одговорност за напад.

"Четири жене су смртно рањене. Још једна жена и полицајци и војници су лакше рањени", рекао је портпарол МУП-а Дагестана.  

Нападач (22) је отворио ватру у групу људи на фестивалу руске фолк музике Масленица у Кизљару, престоници руске републике Дагестан, пише Интерфакс цитирајући локални извор.

Сведокиња пуцњаве Оксана рекла је РТ-у да се напад догодио испред цркве. 

Мушкарац је циљао људе који су напуштали фестивал, али су се сакрили у цркву што је омогућило да се одговори на напад.

Портпарол Министарства унитрашњих послова Дагестана рекао је за Тас да су четири жене смртно рањене и додао да је још једна жена, полицајци и војници лакше рањени. 

Нападач је убијен када је покушао да побегне са лица места.

У међувремену, екстремисти Исламске државе преузели су одговорност за напад, пренела је новинска агенција те џихадистичке групе, Амак, јавио је Ројтерс.  

Неименовани извор из локалних власти рекао је руској агенцији да је нападач првобитно идентификован као локални становник који је можда био повезан са локалним екстремистичким групама.

Руски Истражни комитет отворио је кривичну истрагу о пуцњави.

Мотив напада за сада није познат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво