Свађа немачког политичара и турске делегације у Минхену

На Конференцији о безбедности у Минхену избила је свађа између немачког посланика турског порекла Џема Оздемира и турске делегације, након чега је Оздемиру додељена полицијска пратња.

Оздемир је новинарима по повратку у Берлин рекао да су га телохранитељи турске делегације "нервозно гледали" и упирали прстима у њега.

"Полиција ми је рекла да постоји проблем са турским обезбеђењем, да су рекли да сам терориста или члан терористичке организације", рекао је Оздемир, преноси Ројтерс.

Минхенска полиција саопштила је да је више особа добило полицијску пратњу, укључујући и Оздемира, али да не могу да потврде шта је турска делегација рекла о политичару.

Новине Велт ам зонтаг наводе да је турска делегација била у истом хотелу као и Оздемир.

Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу демантовао је Оздемирове наводе, рекавши да он жели да наруши турско-немачке односе.

Он је нагласио да је питао турско обезбеђење на Конференцији да ли је било ко идентификован као могући терориста, а да су му они рекли да није било таквих особа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи