Скуп присталица Сакашвилија у Кијеву, траже оставку Порошенка

Присталице бившег председника Грузије Михаила Сакашвилија окупиле су се у кијевском парку Тарас Шевченко, позивајући на опозив украјинског председника Петра Порошенка.

Организатори скупа наводе да у маршу учествује око 3.000 људи, преноси Тас.

Најближи Сакашвилијев присталица Давид Сакварелидзе рекао је да опозиционари неће престати да инсистирају на својим захтевима, "иако је Сакашвили избачен из земље".

"Ми ћемо Порошенка бацити на историјско сметлиште", рекао је Сакварелидзе, док су окупљени прекинули његов говор узвицима "Оставка".

Учесници скупа намеравају да крену ка Тргу Михаиловскаја, где планирају да наставе протест, наводи руска агенција.

Сакашвили, који је и лидер украјинског Покрета нових снага, у понедељак је притворен док је био у једном ресторану у Кијеву, а потом је депортован у Пољску.

Он је рекао да ће наставити из иностранства да окупља људе, који су против власти у Украјини.

У суд у Кијеву у среду је стигла жалба Сакашвилија, који је затражио да се његово протеривање у Пољску прогласи незаконитим, саопштила је Прес-служба кијевског суда.

Сакашвили је 2015. године добио држављанство Украјине и именован је за гувернера региона Одеса, али му је држављанство прошле године одузето.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара