Срушио се војни хеликоптер у Мексику, 13 особа погинуло

Најмање 13 особа, међу којима је троје деце, погинуло је када се у малом граду у Оахаки, савезној држави на југу Мексика, срушио војни хеликоптер у којем су се налазили високи званичници који су процењивали штету од недавног снажног земљотреса, саопштили су званичници.

Како преноси АП, званичници су преживели, али је 12 особа погинуло на лицу места, док је једна особа преминула касније у болници, наводи се у саопштењу канцеларије државног тужиоца Оахаке.

Поред тога, у паду хеликоптера је повређено 15 особа, преноси Ројтерс.

Хеликоптер, у којем су се налазили мексички министар унутрашњих послова и гувернер Оахаке, пао је на два комби возила док је покушавао да слети у месту Сантијаго Хамилтепек.

Председник Мексика Енрике Пења Нијето навео је на Твитеру да су оба званичника и посада хеликоптера добро, док је министарство унутрашњих послова саопштило да су они лакше повређени, пренео је АП.

Најмање 50 кућа је оштећено, а милион људи је остало без струје након снажног земљотреса јачине 7,2 јединице Рихтерове скале који је у петак погодио јужни део Мексика.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи