Нападач са Флориде оптужен за убиство у 17 тачака

Нападач на средњу школу у Паркленду на Флориди оптужен је у 17 тачака за убиство са предумишљајем. Непосредно пред пуцњаву, нападач је на друштвене мреже стављао узнемирујући материјал. У кући је чувао аутоматску пушку.

Деветнаестогодишњи Николас Круз доведен је у затвор округа Бровард у болничкој одећи, јер је након напада одведен у болницу због отежаног дисања, преноси АП.

Званични документи затвора показују да му није додељен адвокат, као ни то да ће имати право на кауцију.

Шериф округа Бровард Скот Израел рекао је да је Круз раније био избачен из школе у којој је извршио напад због "дисциплинских разлога", додајући да не зна појединости, наводи АП.

Ученица Викторија Олвера рекла је да је Круз избачен прошле школске године због туче са момком своје бивше девојке. Она тврди и да је Круз злостављао бившу девојку.

Према речима представника школе у којој се пуцњава догодила, Круз је похађао другу школу у истом округу.

Круза и његовог биолошког брата усвојила је породица у округу Бровард. Оба старатеља су, међутим, умрла.

После тога, Круз се уселио код пријатеља, у чијој кући је држао аутоматску пушку "АР-15", али под условом да "буде под кључем".

АП наводи да је Круз, међутим, имао кључ.

Узнемирујуће објаве на друштвеним мрежама

Један од преживелих ученика, Данијел Хуерфано, рекао је да је препознао Круза са једне фотографије коју је видео на Инстаграму, на којој је Круз позирао са пушком.

"Био је као онај уврнути клинац... као самотњак", објашњава Хуерфано.

Дакота Мачлер, такође ученица школе у којој се догодила пуцњава, била је некада близак пријатељ са нападачем, међутим, за АП је рекла да га није видела више од годину дана.

Она је навела да је Круз на Инстаграм качио објаве о убијању животиња, као и да је причао да вежба пуцање ваздушним пиштољем у свом дворишту. Како је навела, прекинула је контакт са Крузом након што је претио њеној пријатељици.

"Мислим да су сви размишљали да ће он бити тај, ако ће ико ово урадити", рекла је Мачлер, мислећи на трагични догађај који се јуче догодио у средњој школи у Паркленду.

Надзорник школског округа Бровард Роберт Ранси рекао је у среду да није имао сазнања о томе да је Круз представљао претњу школи. 

Круз је јуче у средњој школи у Паркленду на Флориди убио 17 особа. Он се, према речима окружног шерифа, полицији предао мирно.

Председник САД Доналд Трамп изјавио је да ниједно дете не би требало да иде у школу страхујући за свој живот и оценио да је народ "удружен попут једне велике америчке породице" након што је 17 особа убијено у пуцњави у средњој школи на Флориди. 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 15. феб 2018, 12:43) - Воронцов [нерегистровани]

Кад се злочин догоди , касно је за све

Сада је касно за све, сазнања су закаснела јер је злочинац починио злочин и поубијао невине. А ево човек монструм убија невине из свог властитог хира и то му очигледно чини духовно задовољство. Какав ужасан злочин над недужним у овој школи. То су деца пуна живота, пуна радости, а дошао је један монструм и у једном тренутку све их покосио.