Пуцњава код седишта НСА

Неколико особа је рањено у пуцњави која се догодила код седишта америчке Националне безбедносне агенције (НСА), у Форт Миду у савезној држави Мериленд. Тај инцидент највероватније није повезан са тероризмом, саопштили су званичници. Трамп обавештен о инциденту.

Припадници обезбеђења НСА били су приморани да отворе ватру након што је јутрос око 07.00 сати по локалном времену неидентификовани мушкарац црним спортским возилом налетео на капију седишта те агенције покушавши да, без одобрења, улети у тај комплекс недалеко од Вашингтона, наводе званичници, преноси Ројтерс.

Неименовани федерални званичник близак истрази рекао је да овај инцидент, по свој прилици, није повезан са тероризмом.

"Једно возило је покушало да уђе у безбедносни кампус НСА у Форт Миду, у Мериленду, без дозволе. Током инцидента употребљено је оружје, а истрага је у току", саопштила је НСА.

НСА и ФБИ, који води истрагу, нису одговорили на упит да изнесу детаље о томе ко је пуцао, а ко је повређен.

НСА је саопштила да је неколико особа пребачено у болнице из тог комплекса, који се налази 48 километара североисточно од Вашингтона.

Медији су раније данас јавили да су три особе рањене у тој бази.

Америчке власти саопштиле су претходно да полиција истражује пуцњаву испред седишта НСА у Форт Миду и да нема "нема више претње након јутрошњег инцидента".

Раније је наведено да је ауто-пут према Форт Миду затворен у оба смера и да је Федерални истражни биро упутио агенте да истраже инцидент.

Фокс и Си-Би-Ес њуз приказали су снимке на којима се види црни џип паркиран у близини улаза у комплекс НСА, а на ветробрану су рупе које изгледају као да су од метака. Возило се налазило на крају слепог пута који је ограђен са једне стране бетонском оградом, а са оградом од ланаца код саме капије.

Из Беле куће је саопштено да је председник САД Доналд Трамп обавештен о инциденту.

Подсећа се да су у марту 2015. две особе покушале да се џипом пробију кроз капију овог комплекса која је под великим обезбеђењем, при чему су полицајци убили једну од особа у возилу. Према тадашњим наводима медија, ове особе су или погрешно скренуле или користиле дрогу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се