Хејли: Мјанмар Рохингјама прави смртну казну од живота

Америчка амбасадорка при УН Ники Хејли оптужила је владу Мјанмара да наставља да Рохингја муслиманима од живота прави "смртну казну".

Ники Хејли се, приликом те изјаве на седници Савета безбедности Уједињених нација, позвала на извештај агенције АП и других организација о масовним гробницама Рохингја.

"Влада Мјанмара негира масакр и масовне гробнице и тврди да се бори против терориста", рекла је Хејли, наводећи, међутим, медијске извештаје о још једном масакру и масовној гробници у селу Ин Дин, преноси АП.

Како се наводи, током седнице СБ, представници многих земаља, међу којима су биле Велика Британија, Холандија, Француска, Казахстан и Шведска подигли су у ваздух папире са одштампаним извештајима о масовним гробницама у Мјанмару.

Амбасадор Мјанмара Хау До Суан рекао је да је извештаје Би-Би-Сија и АП-а о масовним гробницама истраживао тим од 17 истражитеља, али да нису пронашли ниједну масовну гробницу, као и да су становници села потврдили да није било таквих инцидената.

Суан је рекао да је војном истрагом откривено да је 10 чланова једне терористичке групе, која је извела нападе на безбедносне снге Мјанмара у августу прошле године, а који се помињу у извештају, ухапшено почетком септембра и да су они погубљени и сахрањени.

Према његовим речима, 16 особа међу којима су и припадници војске и полиције и мештани села, суочавају се са оптужбама да су прекршили стандардне оперативне послове.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво