Оставка холандског министра због лажи о "великој Русији"

Холандски министар спољних послова Халбе Зејлстра поднео је оставку дан након што је признао да је лагао када је 2016. године изјавио да је присуствовао састанку на којем је руски председник Владимир Путин рекао да има детаљне планове за "велику Русију".

Како је навео у образложењу своје одлуке, његов кредибилитет је тиме толико нарушен да је немогуће да настави свој посао, преноси Ројтерс.

Премијер Холандије Марк Руте рекао је да изјаве министра спољних послова о руском експанзионизму осликавају стварну ситуацију.

"Уколико погледате шта је Русија радила у последњих 10 до 15 година, политика коју су водили, морате рећи да је усмерена на проширење", рекао је Руте, преноси Ројтерс.

Током предизборне кампање пре две године, Зејлстра је рекао да је 2006. године био у Путиновој дачи када је чуо како лидер Кремља говори о плановима за "велику Русију" која би, наводно, обухватила и неке руске суседе, међутим, у понедељак је признао да никада није био на састанку с Путином и да је за наводни Путинов коментар чуо "из друге руке".

Раније данас, руска амбасада у Холандији одбацила је као "пример лажне вести" коментар холандског министра спољних послова о наводном агресивном руском плану за стварање "велике Русије".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво