Тилерсон: Крај операције није и трајна победа над исламистима

Завршетак велике војне операције против Исламске државе не значи да су САД и њени савезници постигли трајну победу над екстремистима, изјавио је амерички државни секретар Рекс Тилерсон у Кувајту.

Рекс Тилерсон је, говорећи на састанку о глобалној коалицији против Исламске државе, рекао да су САД одлучиле да дају додатних 200 милиона долара помоћи да би се стабилизовале ослобођене територије у Сирији, пренеo je Ројтерс.

Трампова администрација тражи од партнера из коалиције, састављене од 74 државе са циљем уништења исламских екстремиста, да уложе напоре и превазиђу међусобни ривалитет и концентришу се на основни задатак – сламање Исламске државе у Ираку и Сирији, пренела је агенција АП.

Непријатељства између Ирана и Сирије с једне и Израела с друге стране прете да створе нови конфликт у Сирији у којој већ има превише зараћених страна, наводи АП.

У Сирији траје већ седам година грађански рат, а Турска је отворила фронт у сиријском региону Африн, који је под контролом Курда, а које подржавају САД.

Због тога се појачала напетост између чланица НАТО–САД и Турске.

Тилерсон ће због тога отпутовати у Анкару у петак, после посета Јордану и Либану.

Турски министар спољних послова Мелвут Чавушоглу у понедељак је оценио да су односи Турске и САД у "критичној фази".

Анкара је бесна због подршке Вашингтона курдским Јединицама за заштиту народа, које Турска сматра терористима повезаним са курдским побуњеницима у Турској.

Због тога је амерички неименовани званичник рекао да се у Анкари очекују "тешки" разговори, навела је америчка агенција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво