Сакашвили ухапшен и експресно депортован из Украјине

Михаил Сакашвили, опозициони политичар у Украјини и некадашњи председник Грузије, ухапшен је у једном ресторану у Кијеву, јавља украјински Унијан. Сакашвили је одмах депортован у Пољску, јавља портал ТСН. Хапшење је уследило недуго пошто је Апелациони суд у Кијеву одбио Сакашвилијев захтев да буде заштићен од евентуалног изручења властима у Тбилисију.

"Михаила су ухапсили специјалци и одвели га у непознатом правцу", рекао је Сакашвилијев партијски колега Давид Сакверелидзе.

Недуго затим, украјински портал ТСН јавио је да је накадашњи грузијски председник депортован у Пољску, одакле је и дошао у Украјину. 

Према наводима украјинских медија, бивши грузијски председник ухапшен је на захтев имиграционих власти.

Суд у Грузији терети га по четири тачке оптужнице, укључујући злоупотребу службеног положаја, за које Сакашвили тврди да су лажне оптужбе.

Сакашвили је раније затражио од кијевског суда да му буде додељен статус лица коме је потребна додатна заштита, али је суд тај захтев одбацио.

Некадашњи грузијски председник је 2015. године добио држављанство Украјине и именован је за гувернера региона Одеса.

У јулу прошле године Порошенко му је одузео држављанство, а Сакашвили је поднео оставку на место гувернера.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво