Си: Кина ће прогнати "духове" сиромаштва

Док је обилазио забачену планинску област у провинцији Сечуан, председнику Кине је једна мештанка рекла да верује да су духови узрок болести, а Си Ђинпинг јој је рекао да ће отерати духове, пренели су државни медији.

Кина ће прогнати "духове" сиромаштва, рекао је кинески председник Си Ђинпинг сељанима у сиромашном југозападном делу земље, током традиционалне посете забаченим регионима уочи кинеске лунарне Нове године.

Си је смањење сиромаштва учинио једним од главних политичких питања након што је 2015. обећао да ће Кина 70 милиона људи, који живе испод нивоа сиромаштва, извући из такве ситуације до 2020. године, наводи Ројтерс.

Док је обилазио забачену планинску област у провинцији Сечуан, председнику је једна мештанка рекла да верује да су духови узрок болести, а Си јој је рекао да ће отерати духове, пренели су државни медији.

"У прошлости смо имали духове – духове незнања, заосталости и сиромаштва. Ако можемо да решимо ове проблеме, онда ће духови нестати. Ако имамо културу, знање и хигијену, наш просперитетни живот може да реши те потешкоће и духова онда неће ни бити", истакао је Си.

Седмодневни празник, који почиње у новогодишњој ноћи – која се у Кини обележава у четвртак – најважнији је у кинеском календару, када милиони људи путују својим кућама, а многима је то и једина прилика у току године да допутују кући.

Кинески лидери обично користе овај период прославе за обилазак земље, при чему износе важне политичке иницијативе у предстојећој години, напомиње британска агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво