У Либији се деца "играју" егзекуције по угледу на ИД

Видео-снимак који приказује децу у Либији како се "играју масовне егзекуције" по угледу на масовна стрељања која изводе екстремисти Исламске државе, објављен је на "Твитеру".

Узнемирујући снимак је настао у Бенгазију, на истоку Либије, јавља РТ.

На њему се виде дечаци који клече са рукама подигнутим изнад главе, док један од њих дечијом пушком иде од једног до другог и "убија" их.

Они након тога падају на земљу, а "егзекутор" поново пуца по њима.

РТ наводи да те сцене подсећају на масовна погубљења која је ИД реводно изводила.

Могуће је, међутим, да деца "глуме" погубљења која је изводио командант либијских специјалних снага (Ел Саика) Махмуд ел Верфали.

Ел Верфали је у неколико наврата снимљен како сам убија затворенике или другима наређује да то учине. Аутентичност тих снимака се не доводи у питање, пошто их је објављивала и сама Дл Саика.

Ел Верфалија је Међународни кривични суд оптужио 2017. године за ратне злочине, а након тога га је ухапсила либијска армија.

Он се, ипак, у јануару поново појавио на једном снимку на коме ликвидира 10 заробљеника, испред џамије у Бенгазију.

Мисија УН у Либији је сада затражила хитно изручење контроверзног команданта.

Ел Верфали је у среду изјавио да ће се предати војној полицији да би га испитао Суд, како наводи РТ, могуће је да се већ предао.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 09. феб 2018, 22:06)
Вотонцов [нерегистровани]

Од малих ногу тренирају насиље

Очигледно тај свет је могао функционисати само под чврстом руком попут Гадафијеве. Само што је та чврста рука на крају изгубила будност и страдала од западних "демократа". Сада видимо како функционише тај свет у "демократији".