У Либији се деца "играју" егзекуције по угледу на ИД

Видео-снимак који приказује децу у Либији како се "играју масовне егзекуције" по угледу на масовна стрељања која изводе екстремисти Исламске државе, објављен је на "Твитеру".

Узнемирујући снимак је настао у Бенгазију, на истоку Либије, јавља РТ.

На њему се виде дечаци који клече са рукама подигнутим изнад главе, док један од њих дечијом пушком иде од једног до другог и "убија" их.

Они након тога падају на земљу, а "егзекутор" поново пуца по њима.

РТ наводи да те сцене подсећају на масовна погубљења која је ИД реводно изводила.

Могуће је, међутим, да деца "глуме" погубљења која је изводио командант либијских специјалних снага (Ел Саика) Махмуд ел Верфали.

Ел Верфали је у неколико наврата снимљен како сам убија затворенике или другима наређује да то учине. Аутентичност тих снимака се не доводи у питање, пошто их је објављивала и сама Дл Саика.

Ел Верфалија је Међународни кривични суд оптужио 2017. године за ратне злочине, а након тога га је ухапсила либијска армија.

Он се, ипак, у јануару поново појавио на једном снимку на коме ликвидира 10 заробљеника, испред џамије у Бенгазију.

Мисија УН у Либији је сада затражила хитно изручење контроверзног команданта.

Ел Верфали је у среду изјавио да ће се предати војној полицији да би га испитао Суд, како наводи РТ, могуће је да се већ предао.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво