Пенс није дошао на свечану вечеру у Пјонгчангу

Амерички потпредседник Мајк Пенс није у Пјонгчангу присуствовао вечери на којој је требало да за столом седи заједно са церемонијалним шефом севернокорејске државе Ким Јонг Намом.

У Пјонгчангу у Јужној Кореји, где су свечано отворене Зимске олимпијске игре, Пенс се претходно накратко састао са Кимом, али су покушали да избегну сусрет тет-а-тет, јавља Јонхап.

Би-Би-Си преноси да је Пенс у Јужну Кореју као госта довео Фреда Вормбира, оца младог Американца који је преминуо након што је пуштен из затвора у Северној Кореји.

Пенса и Ким Јонг Нама дочекао је јужнокорејски председник Мун Џае Ин уочи свечаног отварања ЗОИ, али је потпредседник САД отишао са пријема после пет минута, наводи јужнокорејска агенција.

Док су се и Мун и јапански премијер Шинзо Абе руковали са Кимом, Пенс није, рекли су неименовани јужнокорејски званичници.

Би-Би-Си наводи да се јужнокорејски председник Мун Џае Ин на церемонији отварања ЗОИ руковао са сестром севернокорејског лидера Ким Џонг Уна, Ким Јо Џонг.

Британски медијски сервис примећује да су Пенс, Ким Јо Џонг и Ким Јонг Нам седели близу један другог на церемонији отварања ЗОИ.

Јонхап најављује да ће се Мун сутра састати са севернокорејском делегацијом.

Мун је, иначе, изразио наду да ће дан када су у Пјонгчангу отворене Зимске олимпијске игре бити запамћен као "дан када је почео мир".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво