Русија се опростила од пилота Филипова, на сахрани 30.000 људи

Роман Филипов, руски пилот чији је авион оборен над северном сиријском провинцијом Идлиб, сахрањен је у Вороњежу, граду на југозападу Русије. Комеморацији и сахрани присуствовало 30.000 људи.

Роман Филипов је успео да се катапултира, али се, после окршаја са екстремистима на земљи, разнео активирањем ручне бомбе пошто је видео да му се екстремисти приближавају.

Комеморацији су присуствовали руски министар одбране Сергеј Шојгу и други истакнути званичници, пренеле су агенције.

Руски пилот је сахрањен у Вороњежу, граду на југозападу Русије. Био је ожењен и отац је четворогодишње девојчице.

Председник Русије Владимир Путин је пре два дана постхумно одликовао Романа Филипова за хероја Русије.

Тело руског пилота, који је погинуо након што су његов авион "сухој 25" оборили припадници џихадистичке групе Тахрир ел Шам изнад територије коју контролишу екстремисти, пренето је у уторак у Русију.

"Филипов се катапултирао недалеко од села Тел Дебес и до последњег тренутка борио се против екстремиста оружјем које је имао код себе, наведено је раније у саопштењу руског министарства", пренео је Тас.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи