Порошенко и Ван дер Белен позивају на примену Споразума из Минска

Аустрија неће предузимати иницијативу за укидање санкција против Русије, рекао је председник Аустрије Александер ван дер Белен након сусрета са украјинским колегом Петром Порошенком у Бечу.

"Све док се ситуација у источној Украјини и на Криму не буде променила, Аустрија неће предузимати никакве иницијативе за укидање санкција против Русије", рекао је Александер ван дер Белен.

Оцењује да су те мере потребне иако, како каже, погађају аустријску привреду.

Подсећа да је Аустрија била једна од првих земаља која је признала Украјину и да су се од тада билатерални, као и економски, политички и културни односи веома добро развијали.

Аустрија је, додао је, шести највећи инвеститор у Украјини и аустријске фирме у тој земљи запошљавају више од 30.000 људи, али има још потенцијала за побољшање сарадње.

Ван дер Белен и Порошенко су се сложили да је неопходна потпуна примена споразума из Минска.

Порошенко је захвалио Аустрији на томе што подржава европске санкције против Русије до потпуне имплементације Споразума из Минска.

Украјински председник налази се у посети Бечу током које ће се састати и са аустријским канцеларом Себастијаном Курцом и председником парламента Волфгангом Соботком.

Порошенко ће вечерас присуствовати највећем балу у Бечу "Опернбалу", као гост председника Аустрије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи