Руски амбасадор: Обустава нафте за Северну Кореју као објава рата

Боље је не обустављати испоруке нафте и нафтних деривата Северној Кореји јер би Пјонгјанг то протумачио као објаву рата, изјавио је руски амбасадор у Северној Кореји.

Tо би онда довело до озбиљних проблема, укључујући и проблеме хуманитарне природе, рекао је амбасадор, а преноси Ројтерс позивајући се на РИА Новости.

Руски амбасадор у Пјонгјангу је истакао да су неосноване тврдње САД да руске луке руководе снабдевањем Северне Кореје угљем.

Раније овог месеца, неименовани извор руског министарства спољних послова изјавио је да оптужбе америчког председника Доналда Трампа да Москва крши санкције УН према Северној Кореји, Русија сматра апсолутно неоснованим, пренела је тада агенција Интерфакс.

Трамп је у интервјуу за Ројтерс половином јануара рекао да Русија помаже Северној Кореји да избегне међународне санкције и да вероватно помаже Пјонгјангу да се снабде ониме што је Кина престала да му испоручује.

Западноевропски безбедносни извори су крајем децембра рекли Ројтерсу да су руски танкери снабдели Северну Кореју горивом најмање три пута протеклих месеци, превозећи робу морским путем, што представља кршење међународних санкција против Пјонгјанга, док је Русија негирала да крши те санкције.

Северна Кореја се ослања на увезено гориво како би одржала функционисање своје посустале економије, а такође јој је нафта потребна за програм интерконтиненталних балистичких ракета и нуклеарног оружја.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи