Бомбашки напад у Јемену, 11 мртвих

У експлозији аутомобила-бомбе на контролном пункту у Јемену погинуло је најмање 11 особа. Како "Ројтерс" преноси, званичници су саопштили да су у нападу рањене три особе.

Нападнути контролни пункт је под вођством локалних снага које подржавају Уједињени Арапски Емирати.

УАЕ су део велике арапске коалиције предвођене Саудијском Арабијом, која је интервенисала у Јемену током грађанског рата 2015. у покушају да врати на власт председника Абед-Рабоа Мансура Хадија, након што су шиитски побуњеници Хути кренули на луку Аден и приморали га да побегне у Ријад.

Очевици су рекли да су наоружани мушкарци почели да пуцају након што се бомбаш-самоубица довезао аутомобилом напуњеним експлозивом до контролног пункта на североистоку града Атак у Јемену, главног града провинције Шабва.

Одговорност још није нико преузео за овај напад, али агенција наводи да је он сличан претходним операцијама Ал Каиде на Арабијском полуострву, која делује у тој области.

Елитне снаге Шабва које су тренирали УАЕ у оквиру борбе против екстремиста Исламске државе, протерале су екстремисте Ал Каиде на Арабијском полуострву из Атака у великој војној операцији прошле године у августу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво