Tрамп извиждан после говора у Давосу

Амерички председник Доналд Трамп је и на Светском економском форуму у Давосу наставио са својом критиком на рачун медија, називајући их "злобним" и "лажним", што је изазвало негодовање дела публике. У свом говору је истакао да Америка на првом месту не значи Америка без икога више.

Oдговарајући на питања после одржаног говора, Трамп је рекао да "тек пошто је постао политичар, схватио колико медији могу да буду злобни и лажни", преноси агенција АП. 

Његов коментар изазвао је негодовање дела публике, а поједини су га и извиждали.

Трамп је додао и да један бизнисмен никада није био изабран за председника, као и да је, док је био бизнисмен у Њујорку, често био "добро третиран" од стране медија, али све се променило када је ушао у политику.

У свом говору на Светском економском форуму у Давосу, Трамп је поручио да се "Америка нада будућности у којој ће сви напредовати", наглашавајући да је ту дошао да би "представљао интересе америчког народа".

Трамп се на почетку говора заложио за свет у којем ће "свако дете живети заштићено од насиља, сиромаштва и страха". 

"Ја ћу увек стављати Америку на прво место", казао је Трамп и додао да "Америка на првом месту не значи Америка без икога више".

Како је додао, свет сведочи поновном оживљавању јаке и просперитетне Америке, која је, према његовим речима, отворена за бизнис и поново конкурентна.

"Када САД бележе раст, расту и друге земље света. Просперитет САД створио је безброј радних места широм света, док су креативност и иновације у САД довели до значајних открића која свуда помажу људима да живе боље и здравије", рекао је Трамп.

"Крај толеранције за 'предаторске' трговинске праксе"

Председник САД је трговинским партнерима поручио да званични Вашингтон више неће толерисати неправедне "предаторске" трговинске праксе које ремете тржишта.

"САД више неће затварати очи на неправедне трговинске праксе", поручио је Трамп директорима компанија, банкарима и политичким лидерима на Давосу.

"Не можемо имати отворену и слободну трговину ако поједине државе искоришћавају систем науштрб других", поручио је председник САД.

Трамп, који као бизнисмен никад није био позван у Давос, где се окупљају представници крупног капитала, први је амерички председник на Светском економском форуму од 2000. године, што ће му, како наводи Ројтерс, пружити прилику да поприча са неким "елитним глобалистима" које је критиковао у изборној кампањи 2016. године.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије