Немачки десничар прешао у ислам

Функционер антиисламске и антиимиграционе Алтернативе за Немачку (АфД) Артур Вагнер поднео је оставку на функцију у партији, пошто је прешао у ислам, потврдио је портпарол странке Данијел Фризе.

Фризе је немачким медијима рекао да је Вагнер напустио регионални одбор у Бранденбургу пре две недеље "из личних разлога".

Према његовим речима, странка је тек после Вагнерове оставке сазнала за његов прелазак у ислам.

Лист Тагешпигл објавио је да је Вагнер, који се прикључио АфД-у одмах по њеном оснивању 2013. године, био активан у једној групи која помаже избеглицама.

Сам Вагнер није за тај лист желео да прича о промени религије, наводећи да је то "његова приватна ствар".

Овај случај изазвао је велику пажњу пошто се управо АфД залаже за антиисламску политику, наводи Шпигл.

У програму странке, како се додаје, чак и пише да "ислам не припада Немачкој" и да у његовом "ширењу и присуству све већег броја муслимана АфД види опасност за немачку државу, друштво и вредности.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи