Лавров: Једностране акције САД су разбеснеле Турску

Турска војска је ушла у сиријски регион Африн који је под контролом Курда, дан након што је покренула ваздушне ударе у том региону. Шеф руске дипломатије рекао је у интервјуу за "Комерсант" да су Анкару разбеснеле "једностране акције" Вашингтона у Ирану и Сирији. Амерички министар одбране Џејмс Матис тврди да је Турска обавестила Сједињене Државе да ће кренути са ваздушним ударима.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров тврди да су Турску разбеснеле "једностране акције" Вашингтона у Ирану и Сирији.

"Многи политички аналитичари питају зашто нам је стало и кажу да је најгоре – најбоље: пустите САД да докажу немогућност да дођу до споразума, да покажу своју деструктивну улогу у глобалним пословима, пустите да то буде у Ирану или Сирији и где су једностране акције већ разбеснеле Турску", рекао је Лавров.

У интервјуу за московски Комерсант, који је урађен раније ове недеље, а објављен данас, Лавров је оценио и да "не обећава" покушај САД да кроз могуће увођење нових санкција промене спољну политику Русије, пренео је Ројтерс.

Турска војска раније данас је ушла у сиријски регион Африн који је под контролом Курда, дан након што је покренула ваздушне ударе у том региону.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган поручио је да ће турске снаге брзо завршити операцију у Африну, истакавши да је Турска решена да ту област очисти од милиције под називом "Јединице за заштиту народа", која ужива америчку подршку, а коју Анкара сматра терористичком групом.

Амерички министар одбране Џејмс Матис тврди да је Турска обавестила Сједињене Државе да ће кренути са ваздушним ударима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво