Протести у Турској због операције у Африну

Полиција у Турској растерала је демонстранте у Анкари и Истанбулу, неколико сати након што је турски председник Реџеп Тајип Ердоган упозорио Курде у Турској да не излазе на улице да протестују против турске војне операције у сиријском региону Африн, који је под курдском контролом.

Полиција је притворила 12 демонстраната у Истанбулу који се противе војној офанзиви Турске, пренела је агенција АП.

У Анкари, полиција је употребила сузавац да би растерала демонстранте.

Ердоган је раније данас упозорио да ће они који се одазову позивима курдских политичара да демонстрирају "платити високу цену".

Сиријски председник Башар ел Асад рекао је данас да је турска "брутална агресија" против сиријске курдске енклаве део подршке коју Анкара пружа "терористима".

Турска је започела са нападима на Африн у суботу.

Сједињене Америчке Државе позвале су данас Турску да "покаже уздржаност" и ограничи војне операције на северозападу Сирије, где турске снаге врше нападе на курдску милицију коју подржава Вашингтон.

Према речима портпаролке америчког Стејт департмента Хедер Нојет, амерички државни секретар Рекс Тилерсон разговарао је данас телефоном са турским и руским колегама како би изразио забринутост због ситуације, преноси Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи