Ердоган: Брзо ћемо очистити Африн

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган поручио је да ће турске снаге брзо завршити операцију у енклави сиријских Курда Африну, истакавши да је Турска решена да ту област очисти од милиције под називом Јединице за заштиту народа (ЈПГ) која ужива америчку подршку, а коју Анкара сматра терористичком групом.

Реџеп Тајип Ердоган је истакао да ЈПГ неће моћи да се ослони на подршку Вашингтона како би поразила Турску, преноси Ројтерс.

"Нема узмицања... Нисмо сами, Алах је уз нас. Уз Божју вољу, ова операција ће се убрзо окончати", истакао је Ердоган, наводи АП.

Турски председник је, говорећи на конгресу своје владајуће партије АКП у северозападном граду Бурси, оптужио неке турске савезнике да су ЈПГ послали 2.000 авионских испорука и 5.000 камионских товара оружја.

Турска, иначе, ЈПГ сматра продужетком забрањене Курдистанске радничке партије (ПКК), која води 30-годишњу побуну на претежно крдском југоистоку Турске, док САД подржавају ЈПГ у борби против Исламске државе у Сирији.

Турска војска данас је ушла у Африн, дан након што је покренула ваздушне ударе у том региону, гађајући снаге ЈПГ сиријских Курда, наводи британска агенција.

Неколико сати након што је Ердоган упозорио Курде у Турској да не протестују због турске војне операције, демонстранти су изашли на улице Анкаре и Истанбула.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво