Крај опсаде у Кабулу, специјалци убили последњег од три нападача

Авганистанске специјалне снаге убиле су последњег од три нападача који су у суботу упали у кабулски хотел "Интерконтинетал" и окончале су опсаду тог хотела, током које је убијено најмање пет талаца и рањено шест особа, преноси Ројтерс. Талибани преузели одговорност за напад.

Наводи се да је ова група нападача отела таоце и сатима се супротстављала безбедносним снагама. Првобитни извештаји помињали су четири нападача. Прва двојица убијена су синоћ.

Портпарол Министарства унутрашњих послова Авганистана Наџиб Даниш казао је да број жртава ипак мањи него што се првобитно страховало, пошто је успешно евакуисано 153 људи, међу којима је 41 странац.

Ројтерс наводи да се са светлом новог дана у Кабулу указао густ црни дим који куља из зграде хотела близу којег се налази неколико оклопних возила војске САД опремљених тешком артиљеријом, као и јединице авганистанске полиције.

Наводи се да је напад уследио само неколико дана након што тамошња америчка амбасада издала упозорење на могуће напада на хотеле у Кабулу.

Талибани су данас преузели одговорност за напад на хотел "Интерконтинентал" у Кабулу, саопштивши да је пет наоружаних нападача у самоубилачким прслуцима узело на нишан странце и авганистанске званичнике.

Портпарол талибана Забихулах Муџахид рекао је да су побуњеници првобитно планирали да хотел нападну у четвртак увече, али су напад одложили јер се у то време тамо одржавала свадба, а они су желели да избегну цивилне жртве, преноси АП.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво