Напад на хотел "Интерконтинентал" у Кабулу, три особе повређене

Наоружани нападачи извели су напад на хотел “Интерконтинентал” у авганистанској престоници Кабулу и отворили ватру на госте и безбедносне снаге. Повређене су најмање три особе, а један нападач је убијен.

Портпарол министарства унутрашњих послова је рекао да су повређене најмање три особе, као и да су безбедносне снаге убиле једног нападача, преноси АП.

Према наводима из полиције, нападачи су узели неколико талаца у хотелу, навела је локална новинска агенција Толо њуз, преноси РТ.

Менаџер хотела Ахмад Харис Најаб, који је успео да побегне неповређен, рекао је да су нападачи ушли унутра, а да су људи бежали док се пуцало на све стране.

Током напада, у коме је учествовало најмање четворо нападача, дошло је до размене ватре са припадницима безбедносних снага, рекао је портпарол министарства унутрашњих послова.

Потврдио је да су била четири нападача, а да је полиција убила једног, док тројица нападача и безбедносне снаге и даље размењују ватру. 

Оружани нападачи су у хотел ушли кроз хотелску кухињу.

Међу нападачима има и бомбаша-самоубица, преноси Ројтерс.

Одговорност за напад још нико није преузео. 

Амерички Стејт департмент издао је у четвртак упозорење на могуће нападе у Кабулу, наводи РТ.

Ово је други пут да је хотел "Интерконтинентал" у Кабулу нападнут. Претходни инцидент догодио се у јуну 2011. године када је девет нападача држало под опсадом хотел пуних шест сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво