Макрон: Британија би могла да има посебан споразум са ЕУ

Француски председник Емануел Макрон изјавио је да би Велика Британија могла да постигне посебан трговински споразум са ЕУ после Брегзита, али и упозорио да неће имати пун приступ појединачним тржиштима без прихватања њихових правила.

Макрон је током своје прве званичне посете Великој Британији у интервјуу за Би-Би-Си, који ће бити објављен сутра, рекао да Британија не би требало да приступи јединственом тржишту без прихватања њихових "предуслова".

Ти предуслови, како је навео, укључују слободу кретања широм ЕУ, допринос прорачуну и надлежносту Европског суда правде.

"Када одлучите да не приступите заједничким (ЕУ) предусловима, немате пун приступ. Британија је могла да има дубље односе са ЕУ, попут Норвешке, али искључила је пуни приступ тржишту када је одлучила да оде", рекао је Макрон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се