Лавров: Трамп треба да се супротстави русофобичним интригама

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров охрабрио је америчког председника Доналда Трампа да се супротстави "русофобичним интригама" против њега у САД како би се побољшали односи између Вашингтона и Москве, јавља АП.

Сергеј Лавров није објаснио како би конкретно требало да делује Трамп, чија се предизборна кампања налази под истрагом специјалног саветника због евентуалне координације са наводним напорима Русије да се меша у председничке изборе у САД 2016. године, примећује АП.

Руски министар спољних послова сматра да било какво побољшање односа између Москве и Вашингтона делимично зависи од "спремности и могућности Трампа да се супротстави домаћим интригама, које су пре свега усмерене против њега".

Лавров жали што, како је рекао, "такве интриге играју на русофобичну карту".

Како је раније пренето, Лавров је рекао и да Москва жали што су Русија и Кина означене као претње у новој војној стратегији САД, али је поручио да је Русија, ипак, спремна за дијалог с Вашингтоном.

"Ми смо отворени за дијалог, ми смо спремни да разговарамо о војним доктринама", рекао је Лавров на конференцији за новинаре у Уједињеним нацијама, наводи Ројтерс.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи