Ученице које је отео Боко харам: Нећемо се вратити кући

Исламистичка екстремистичка група Боко харам из Нигерије објавила је видео-снимак на ком се виде наводно неке од ученица које су киднаповане пре скоро четири године, како поручују да се никада неће вратити кући.

У априлу 2014. године припадници исламистичке групе Боко харам отели су 276 девојчица из школе у Чибоку, а верује се да их је око 100 и даље заробљено, преноси АП.

Многе од њих су биле приморане да се удају за отимчаре, а неколико девојака на најновијем видео-снимку приказане су са децом.

АП наводи да припадници Боко харама често киднапују девојчице и користе их за извођење самоубилачких бомбашких напада на североистоку Нигерије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво