Отворена истрага због лажне узбуне о ракетном нападу на Хавајима

Председник америчке Савезне комисије за комуникације Аџит Паи изјавио је да изгледа да власти на Хавајима нису имале добру заштиту која би спречила да се објави лажна узбуна о напосредном ракетном нападу.

Паи је, у саопштењу, додао да у току истрага Савезне комисије за комуникације о том инциденту, у коме су власници стотина хиљада мобилних телефона широм Хаваја у суботу добили лажно упозорење.

Званичници прикупљају чиињенице о томе како је до тога дошло.

Паи је истакао да су досад прикупљене информације показале да Хаваји изгледа немају одговарајућу заштиту, нити процедуру контроле у ситуацијама када треба објавити слична упозорења.

Шеф хавајске агенције за хитне ситуације Верн Мијаги рекао је да преузима одговорност за ту грешку.

На Хавајима је прошлог месеца такоће било проблема, када је тестиран систем узбуне из времена Хладног рата.

Шеф Националне гарде Хаваја, генерал Дерил Вонг навео је да ће бити сачињен извештај о инциденту. Тај извештај ће у петак бити размотрен у парламенту те америчке државе.

Амерички секретар за унуташњу безбедност Кирстен Нилсен истакла је да људи треба да имају поверења у системе узбуне и додала да је недавна лажна узбуна на Хавајима била само "веома несрећна грешка".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи