Хапшења у Тунису, војска на улицама

Више од 300 демонстраната ухапшено је током ноћи у Тунису, а војска је распоређена у неколико градова због протеста који се одржавају због раста цена, повећања пореза и незапослености у земљи.

"Током ноћи је ухапшено 330 људи укључених у саботажу и пљачку", саопштио је портпарол министарства унутрашњих послова Келифа Ћибани, који је додао да је од почетка протеста притворено око 600 људи, пренела је агенција Ројтерс.

У граду Тала, недалеко од границе са Алжиром, војска је распоређена пошто су демонстранти спалили зграду националних безбедносних снага, приморавши полицију да се повуче из града.

Насилни антивладини протести трају од понедељка у неколико градова те северноафричке земље, укључујући туристичко летовалиште Сус.

Многи сматрају Тунис једином демократском успешном причом међу земљама "арапског пролећа", а у држави је од свргавања речима Зин ел Абидин Бен Алија промењено девет влада, од којих ниједна није умела да се избори са растућим економским проблемима.

Побуна 2011. године и два велика терористичка напада 2015. године у Тунису потпуно су уништили страна улагања и туризам у тој земљи, навела је британска агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво