Мигранати прескочили ограду и ушли у Шпанију

Више од 200 илегалних афричких емиграната успело је да уђе у Шанију прескочивши заштитну ограду у граду Мелилли који раздваја ЕУ од Марока.

Око 300 имиграната се затрчало и попело на ограду од којих је њих 209 успело да је пређу, саопштиле су власти у Мелилли, преноси Хина.

"Насиље и велики број учесника онемогућио је њихово заустављање", наведено је у саопштењу. Четири емигранта и један шпански полицајац су повређени.

Трчећи кроз четврти града уз повике "слобода" и "победа" емигранти су дошли до привременог прихватилишта одакле не смеју бити враћени.

Изасланик шпанске владе у Мелилли, Абделмалик Ел Баркани, рекао је како је то доказ да ЕУ мора развити заједничку политику везану за емигранте.

Већ неколико месеци Мелилла није забележила тако масовни насртај на ограду.

Полицијски хеликоптер последњих дана кружи изнад граничног прелаза након што су се групе емиграната приближиле улазу.

Европска агенција за границе Фронтекс известила је у петак да је број особа без докумената које су ушле у ЕУ пао 60 одсто у 2017. у односу на годину раније.

И док је притисак на Грчку и Италију попустио, у Шпанији је порастао број илегалних улазака.

Прошле године је у земљу ушло 22.900 особа, двоструко више него у 2016.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи