Састанак две Кореје 9. јануара

Северна и Јужна Кореја договориле су се да одрже први званични састанак 9. јануара, како би се договориле о начинима сарадње на предстојећим Зимским олимпијским играма које ће се одржати у Јужној Кореји, саопштило је јужнокорејско Министарство унификације.

Агенција АП наводи да ће то бити први састанак након више од две године и знак смањења анимозитета између две државе.

Северна Кореја потврдила је да је прихватила понуду Јужне Кореје да се делегације две државе састану у пограничном селу Панмунџом 9. јануара, како би разговарале о сарадњи на Олимпијским играма и унапредиле односе.

Портпарол Министарства навео је да очекује да ће током састанка две Кореје саопштити једна другој ко ће предводити делегације, као и да ће разговарати о другим проблемима.

Последњи пут две Кореје су се састале у децембру 2015. године.

Русија је поздравила спремност Северне и Јужне Кореје да се врате дијалогу, цитирала је агенција РИА Новости извор из руског Министарства спољних послова.

Москва се нада да ће "позитивни тренд бити подупрт конкретним споразумима ради постизања договора на Корејском полуострву", рекао је тај извор, преноси Ројтерс.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво