Блер: Генерације ће жалити због Брегзита

Некадашњи премијер Уједињеног Краљевства Тони Блер рекао је да време цури за заустављање Брегзита који ће "торпедовати Британију и због чега ће жалити генерације које долазе" и позвао је лабуристе да се успротиве том процесу.

Блер, лабуристички премијер од 1997. до 2007. године, рекао је да ће Британија постати сиромашнија и слабија и упозорио да премијерка Тереза Меј није решила ниједан проблем у вези статуса Северне Ирске после Брегзита, пренела је агенција Ројтерс.

"Правимо грешку коју савремени свет не може да схвати и генерације у будућности нам неће опростити", нагласио је Блер у тексту објављеном на његовом сајту.

Како је оценио, 2018. година биће последња шанса да се осигура да ли су предложени нови односи са Европом бољи од постојећих.

Блер тражи од његове Лабуристичке партије да се прикључи борби за заустављање Брегзита.

Више од годину и по након што је на референдуму одлучено да Велика Британија напусти ЕУ, Британци су и даље дубоко подељени у погледу односа према Брегзиту.

Они који подржавају Брегзит сматрају да Блер таквим ставом наноси штету и британским преговорима са ЕУ и вољи гласача, навела је британска агенција.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво