"Ставови САД, Израела и Саудијске Арабије о Ирану воде у рат"

Француски председник Емануел Макрон упозорио је да је тон коментара САД, Израела и Саудијске Арабије о Ирану скоро такав да би "могао да води у рат".

Емануел Макрон је истакао да је важно да се одржи дијалог са Ираном, преноси Ројтерс.

Председник Француске је навео да ће посетити Иран само уколико се тамо врати мир и поштују људске слободе.

У међувремену, неименовани високи званичник администрације америчког председника Доналда Трампа рекао је да САД желе да прикупе "ваљане информације" које би омогућиле рад на санкцијама против индивидуалца и организација у Ирану који су укључени у обрачун са демонстрантима.

Званичник, који је инсистирао на анонимности, рекао је да је намера Трампове администрације да прикупи те информације "и да их укључи у (америчку) машинерију за увођење санкција".

Немачки министар спољних послова Зигмар Габријел изјавио је да је Немачка забринута ескалацијом ситуације у Ирану, наводи британска агенција.

Додаје се да је Габријел то изјавио новинарима током посете Украјини.

Иранска Револуционарна гарда прогласила је крај нереда у Ирану, да би потом стигла вест да је у сукобима у граду Пираншахр на западу земље убијено троје припадника обавештајних снага.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво