Проглашен крај нереда у Ирану, па убијена три обавештајца

Иранска Револуционарна гарда прогласила је окончање антивладиних нереда који су у четвртак почели у Ирану и у којима је двадесетак људи убијено. Убрзо након што је "Блумберг" пренео вест, "Ројтерс" је објавио саопштење Револуционарне гарде да је у сукобима у граду Пираншахр на западу земље убијено троје припадника обавештајних снага Ирана.

У саопштењу које је првобитно објавила иранска агенција Мехр наведено је да је троје обавештајаца страдало "у борби сa антиреволуционарним елементима", али није прецизирано да ли је овај обрачун био везан за антивладине протесте у Ирану.

Блумберг је претходно објавио да је Револуционарна гарда прогласила окончање антивладиних нереда.

"Побуна је окончана. Непријатељи би требало да знају да претње одбрани и безбедности Ирана више не функционишу", јавила је државна агенција ИСНА, позивајући се на команданта Револуционарне гарде Мухамеда Али Џафарија.

Данас није било вести о новим протестима у Техерану, где је полицијско присуство велико, док су се провладине демонстрације одржале у другим иранским градовима.

На стотине људи ухапшено је у оквиру мера против нереда, који су у четвртак почели протестом у граду Машхаду против економске политике председника Хасана Роханија, који се залаже за ближе везе са Западом.

Нереди су се, међутим, од тада проширили и на друге градове, а демонстранти су почели да протестују против ширег верског и политичког естаблишмента, па чак и против врховног вође, ајатолаха Алија Хамнеија.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво