Габријел: Немачка сматра да је сукоб у Украјини и даље веома опасан

Немачка није сагласна са оценом да је да је сукоб на истоку Украјине замрзнут и заборављен, већ сматра да је и даље активан и уз то веома опасан, изјавио је немачки министар спољних послова Зигмар Габријел уочи поласка у Кијев.

Зигмар Габријел је рекао да види трачак наде у недавној размени заробљеника у Донбасу и споразуму о прекиду ватре за време празника, саопштила је прес служба немачког министарства спољних послова, преноси Тас.

"Тим путем треба наставити", закључио је Габријел, додавши да ће немачке власти наставити да раде на повратку мира у Донбас.

Претходно је портпарол немачког министарства Рајнер Бројл рекао да министар Габријел данас путује у Украјину, где ће разговарати са украјинским колегом Павелом Климкином и представницима Посматрачке мисије ОЕБС-а на истоку Украјине.

"Теме разговора са представницима украјинске владе, између осталог, биће реформе, укључујући борбу против корупције", навео је Бројл.

број коментара 5 пошаљи коментар
(среда, 03. јан 2018, 22:05)
anonymous [нерегистровани]

ekonomija

Prvo od ovoga nema ništa dok se ne počne razgovarati sa narodom, drugo ove reči nemaqju objektivnu težinu dok se u Nemačkoj ne formira vlada ako ne odu u nove izbore.
Treće i mnogo bitnije da je po statistici iz Kijeva jak ekonomski partner u 2017 bila Rusija, Zvanično vrište,a ekonomija zna da ih bez ruskog tržišta nema. Naravno to su male bojke u odnosu na pred Majdan, ali one su znatno porasle.

(среда, 03. јан 2018, 20:08)
anonymous [нерегистровани]

gde mi zivimo

Svi znaju sve samo ne smeju da pisnu!
Naravno "igru" vodi USA,a tu nema pravila,ima
samo jedno,igra se po njihovim "pravilima"!

(среда, 03. јан 2018, 18:10)
rodoljub [нерегистровани]

Majdan

Pravili puc na Majdanu, a sada pricate o opasnostima . Zar niste znali da je to opasno ?

(среда, 03. јан 2018, 17:11)
mirjana [нерегистровани]

lazna podrshka!!!

Francuska Nemacka i Velika Britanija su laznom podrshkom Ukrajini doveli do ove "shah - mat" pozicije!!! Poroshenko josh uvek ceka neshto konkretno.Za sada su im samo Ameri prodali "odbranbeno oruzje"!!!

(среда, 03. јан 2018, 16:31)
anonymous [нерегистровани]

Normalno!

Sve dok se drugi mesaju u njihova posla,i traze krivca tamo gde ga nema.Zapadnjaci su ih doveli do ovoga.