Габријел: Немачка сматра да је сукоб у Украјини и даље веома опасан

Немачка није сагласна са оценом да је да је сукоб на истоку Украјине замрзнут и заборављен, већ сматра да је и даље активан и уз то веома опасан, изјавио је немачки министар спољних послова Зигмар Габријел уочи поласка у Кијев.

Зигмар Габријел је рекао да види трачак наде у недавној размени заробљеника у Донбасу и споразуму о прекиду ватре за време празника, саопштила је прес служба немачког министарства спољних послова, преноси Тас.

"Тим путем треба наставити", закључио је Габријел, додавши да ће немачке власти наставити да раде на повратку мира у Донбас.

Претходно је портпарол немачког министарства Рајнер Бројл рекао да министар Габријел данас путује у Украјину, где ће разговарати са украјинским колегом Павелом Климкином и представницима Посматрачке мисије ОЕБС-а на истоку Украјине.

"Теме разговора са представницима украјинске владе, између осталог, биће реформе, укључујући борбу против корупције", навео је Бројл.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво