Фантастични ватромети у Лондону и Сиднеју, спектакли у Дубаију и Берлину

Грађани широм света дочекали су Нову годину уз ватромет и славље, али уз посебне мере опреза. У 2018. годину први су ушли становници острва Самоа и Кирибати. Први јануар су последњи дочекали у Америчкој Самои и на острву Нијуе јер је тамо 2018. година по средњоевропском времену стигла у понедељак у 12 часова.

12.00 – Становници Америчке Самое последњи су ушли у 2018. годину. 

06.00 - Скоро два милиона људи у Њујорку дочекало је Нову годину на Тајмс скверу уз стихове посвећене свом граду и величанствени ватромет.  

01.00 - Спектакуларан ватромет у Лондону, последња велика светковина у Европи пре него што  славља почну у Њујорку, Мајамију и Рију.

00.00 - Прославе Нове године у европским метрополама. Весело у Паризу, Берлин поставио "домаћи задатак" Лондону, у којем традиционално спектакуларни ватромет почиње за сат времена. 

22.00 – Руска престоница ушла у 2018. годину. Нова година стиже у Европу! 

21.00 – И Уједињени Арaпски Емирати ушли у 2018. годину. Фантастичан лајтшоу у Дубаију!

17.00 - Пекинг, Хонгконг, Манила и Сингапур дочекали 2018. годину.

16.00 – Нова година стигла и у Јапан и Јужну Кореју.

14.00 – Више од милион људи дочекало је Нову годину у Сиднеју. Ватромет је, већ по традицији, био спектакуларан.

12.00 – Грађани Новог Зеланда упловили су у 2018. фантастичним ватрометом, испаљеним са 328 метара високог Скај тауера у Окланду. Испаљено је више од 3.000 ватромета, а припреме за дочек су почеле пре чак шест месеци

11.00 – Становници пацифичких држава Самоа и Кирибати први су дочекали 2018. годину. 

Самоа, острво са 180.000 становника, пре неколико година је због економских разлога променила страну на датумској граници, њене источне стране су "прешле" на западну, и од тада у нове године улази прва, а не последња као пре.

Киритимати, познатији као Божићно острву, најисточнији су део пацифичке острвске државе Кирибати.

Становници острва Киритимати су зато навикли су да у нове године улазе први.

Свечано је, према традицији било у Окланду, првом већем граду на свету који је ушао у Нову годину. Више десетина хиљада људи се окупило око торња Скај, где је приређен ватромет.

Честитке су стигле и из васионе. Двојица руских космонаута који су тренутно на Међународној свемирској станици, Антон Шкаплеров и Александар Мисуркин, пожелели су срећну Нову 2018. годину.

У 13 часова Нова година је стигла у делове Русије.

Први јануар ће последњи дочекати у Америчкој Самои и на острву Нијуе у јужном Пацифику. Код њих ће 2018, по средњоевропском времену, стићи тек сутра.

Због страха од тероризма широм света су појачане мере безбедности.

Организатори прославе Нове године у Берлину су први пут успоставили "сигурну зону" за жене, пре свега због забринутости да би поново могло доћи до сексуалних напада на њих.

У Француској ће током новогодишњих прослава бити распоређено додатних припадника снага безбедности, укупно 140.000. Приоритет је гарантовање безбедности Француза и страних туриста, тврде у Министарству унутрашњих послова.

Током празника у Москви је ангажовано 45.000 полицајаца, припадника Федералне службе безбедности, Националне гарде и приватног обезбеђења.

Осим тога, 800 камених блокова је постављено на најпрометнијим метро станицама и другим местима масовног окупљања у руској престоници.

Полиција у Њујорку посебно је обучила своје припаднике како би могли да зауставе могуће самоубилачке нападе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво