Ники Хејли пред гласање у УН: САД ће записивати имена

Америчка амбасадорка Ники Хејли упутила је путем Твитера обавештење да ће "САД записивати имена" оних који сутра на седници Генералне скупштине УН буду гласали за необавезујућу резолуцију, којом се критикује одлука председника САД Доналда Трампа да призна Јерусалим као престоницу Израела.

"У УН се од нас увек тражи да чинимо више и дајемо више. Стога, када ми донесемо одлуку, по вољи америчког народа, о томе где ће бити наша амбасада, не очекујемо од оних којима смо помагали да нас нападају. У четвртак ће се гласати о критици наше одлуке. САД ће записивати имена", поручила је Хејлијева на тој друштвеној мрежи.

САД су у понедељак уложиле вето у Савету безбедности УН на резолуцију којом се позива на повлачење одлуке америчког председника Трампа да Јерусалим призна за престоницу Израела, док су преосталих 14 чланица Савета гласале за тај нацрт резолуције.

Овим потезом су се САД још више изоловале кад је реч о спорној Трамповој одлуци донетој раније овог месеца, оценио је Ројтерс.

Хејлијева је рекла да је уложила вето на резолуцију УН "у знак одбране америчког суверенитета и улоге Америке у мировном процесу на Блиском истоку", преноси АП.

"Ниједна земља неће говорити САД где треба да успоставе своју амбасаду", рекла је Хејлијева Савету безбедности након што је уложила први амерички вето после више од шест година.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво