Воз слетео са надвожњака код Сијетла, шесторо мртвих, више од 70 повређених

Најмање шест особа је погинуло, а 77 је превезено у болнице након што је "Амтраков" воз код Сијетла излетео из шина, јављају медији.

Болнички извори су јавили да је 77 особа превезено у болнице, a поред оних који су се налазили у возу повређени су и путници који су били у возилима које је воз ударио по излетању из шина. Амерички медији јављају да је шест особа страдало у возу.

Компанија "Амтрак" је саопштила да је у возу било око 78 путника и пет запослених.

Неименовани амерички званичник близак истрази рекао је да је, према прелиминарним подацима, воз вероватно "ударио у нешто на шинама", због чега је искочио и слетео са надвожњака, преноси АП.

Исти званичник је напоменуо да је пруга сасвим нова, те да је мало вероватно да је до исклизнућа довело лоше одржавање.

Возачи се позивају да избегавају то подручје, у америчкој држави Вашингтон.

Несрећа се догодила нешто пре осам часова по локалном времену, током прве вожње брзог воза на новоизграђеној прузи, пружајући услуге брже вожње, а локалне власти су претходно упозориле да би овакав тип превоза могао бити опасан, напомиње АП.

Transitdocs.com, веб-сајт који путем мапе прати положај "Амтракових" возова, наводи да се воз 501 у тренутку исклизнућа кретао брзином од 131 километaр на сат.

У међувремену, гувернер државе Вашингтон Џеј Инсли прогласио је ванредно стање након што је исклизнуће "Амтраковог" воза изазвало "губитак живота, повреде и оштећења инфраструктуре", јавља Ројтерс.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво