Филипини дају 15 милиона евра за рат против дроге

Конгрес Филипина одобрио је закон о предложених 900 милиона пезоса (више од 15 милиона евра) за рат против дроге.

Филипински сенатор и шеф финансијског комитета Лорен Легарда рекао је да је Конгрес поново одобрио буџет који је тражила полиција, зато што сада Агенција за борбу против дроге води тај, како описује Ројтерс, контроверзни рат.

Како се наводи, очекује се да закон који је Конгрес прошле недеље одобрио, сутра подржи и председник Филипина Родриго Дутерте који је и покренуо овај рат.

Полиција је саопштила да је у самоодбрани током кампање која траје 17 месеци усмртила више од 3.900 осумњичених дилера и корисника дрога, али су истраживања показала сумње међу Филипинцима о оправданости полицијских извештаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи