Путин: Спречен напад у Санкт Петербургу, хвала Трампу и ЦИА

Кремљ је саопштио да се председник Русије Владимир Путин у телефонском разговору захвалио америчком председнику Доналду Трампу на информацији која је помогла хапшењу терориста који су планирали да изведу бомбашке нападе у Казањској катедрали у Санкт Петербургу и другим местима у граду, преноси "Тас". Америчке обавештајне агенције благовремено су упозориле Русију на планирање великог терористичког напада, што је Москви омогућило да спречи напад у којем је могао да погине "велики број људи", саопштила је Бела кућа, истакавши то као "добар пример сарадње две земље".

"Руски председник Владимир Путин позвао је председника Доналда Трампа да му се захвали на благовременом упозорењу које су америчке обавештајне службе пренеле Русији, а које се тичу планирања великог терористичког напада у Санкт Петербургу", наводи се у саопштењу Беле куће.

Напомиње се да су Путин и Трамп по други пут разговарали телефоном у протекла три дана, преноси АП.

"Председник Трамп цени Путинов позив и рекао му је да су он и цела америчка обавештајна заједница веома задовољни што су помогли да се спасу толики животи. Трамп је истакао значај обавештајне сарадње како би се поразили терористи где год да су. Оба лидера су се сагласила да је ово пример позитивних ствари које се могу догодити када наше земље сарађују", истиче се у саопштењу Беле куће. 

Бела кућа се огласила након што је Кремљ саопштио да се председник Русије Владимир Путин у телефонском разговору захвалио Трампу на информацији која је помогла хапшењу терориста који су планирали да изведу бомбашке нападе у Казањској катедрали у Санкт Петербургу и другим местима на којима се окупља доста људи у другом по величини граду у Русији, преноси Тас.

"Руски председник се захвалио америчком колеги на информацији коју је са нама поделила Централна обавештајна агенција (ЦИА) САД помоћу које је праћена, разоткривена и притворена група терориста који су планирали експлозије у Казањској катедрали у Санкт Петербургу и на другим местима у граду на којима се окупља доста људи", саопштила је раније прес служба Кремља.

Тас наводи да је према речима руског председника, информација из ЦИА била довољна да се разоткрију и притворе криминалци и да је Путин затражио од Трампа да пренесе речи захвалности директору ЦИА и обавештајцима који су дошли до ове информације.

Наводи се да је Кремљ саопштио да је руски лидер уверио председника САД да ће "руске безбедносне службе, уколико дођу до информације о могућим терористичким претњама по САД и њихове грађане, брзо и без условљавања поделити то са америчким колегама путем партнерских канала".

Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) саопштила је у петак да је у Санкт Петербургу ухапсила седам чланова ћелије Исламске државе, који су планирали да током предстојећег викенда изврше низ терористичких напада на јавним местима у том граду.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи