Чиле, у клизишту страдало пет особа

Најмање пет особа је погинуло, а пет се води као нестало након што су обилне кише покренуле клизиште на југу Чилеа.

Како се наводи, обилне кише узроковале су и изливање река, као и одроне који су затрпали 20 од 200 кућа у селу Виља Санта Лусија у региону Лос Лагос, које се налази око 1.272 километра јужно од Сантјага, преноси АП.

Неки од повређених су хеликоптером пребачени у медицинске центре, две породице су евакуисане због пожара, а на терену су службе електричара.

На видео-снимку, који је направила чилеанска полиција из хеликоптера, види се да се велики део удаљеног града Виља Санта Лусија, налази под блатом док је клизиште пробило низ поплављену речну долину. 

Према наводима званичника, у несрећу су страдале две Чилеанке и један мушкарац, туриста, чије име и држављанство нису отркивени, преноси Ројтерс. 

У бујици блата су, такође, уништене школе, неколико домова и путева, као и центар за гласање уочи председничких избора који се сутра одржавају у тој земљи. 

Председница Мишел Бачелет прогласила је тај регион зоном катастрофе и потврдила број погинулих и несталих.

Том региону на снази је црвени метео због сталних киша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи