У земљотресу у Индонезији двоје погинулих

Две особе су погинуле у снажном земљотресу, јачине 6,5 јединица по Рихтеровој скали, регистрованом надомак обале индонежанског острва Јава, јавља АП.

Према речима портпарола Агенције за ванредне ситуације Индонезије, дошло је до урушавања 40 зграда, док је 65 зграда претрпело озбиљну штету.

Потрес, који се догодио пред поноћ по локалном времену, могао се осетити и у престоници Џакарти, скоро 200 километара далеко од епицентра, као и у селима у средишњој и западној Јави.

Власти су издале упозорење од цунамија за део обале Јаве. Многи житељи су у паници истрчали из зграда, а на индонежанским телевизијским каналима могле су се видети слике великих саобраћајних колона.

Како је саопштено, епицентар се налазио на дубини од 92 километра, а био је удаљен око 52 километра југозападно од града Тасикмалаја, преноси Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи