Инцидент изнад Сирије, учествовали руски и амерички авиони

Амерички борбени авион Ф-22 у среду је у знак упозорења испалио пројектиле након што су два руска авиона Су-25 ушла у зону без сукоба у ваздушном простору Сирије источно од реке Еуфрат, јавља "Ројтерс". Москва саопштава да је руски авион Су-35 најурио америчког ловца који је ометао руске авионе.

Према речима америчког званичника, у инцидент су била укључена два америчка авиона Ф-22 и руски авиони, преноси Ројтерс.

Ипак, Министарство спољних послова Русије јавља да је Су-35 најурио амерички Ф-22 који је испаљивао инфрацрвене мамце и тиме ометао руске авионе за блиску подршку СУ-25.

"Два Су-25 авиона су 13. децембра била у пратњи хуманитарног конвоја, недалеко од града Мајадин (на западној обали Еуфрата). Са источне обале приближио се амерички ловац Ф-22. Испаљивањем ИЦ мамаца, Ф-22 је сметао руским авионима. Руски ловац Су-35 , који је летео на висини од 10.000 метара, брзо је пресрео амерички авион, након чега је Ф-22 напустио подручје", наводи се у саопштењу МСП-а.

Министарство је додало да су наводи у Западним медијима да је Ф-22 пресрео руске авионе у Сијрији само жеље и снови одређених медија у САД и Великој Британији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво