Нападач из Њујорка упозорио Трампа на "Фејсбуку"

Акајед Улах, који се суочава са оптужбама за тероризам после недавне експлозије на Менхетну, упозорио је на напад америчког председника Доналда Трампа на "Фејсбуку".

"Трамп, ниси успео да заштитиш свој народ", наводи се у поруци коју је Улах објавио пре напада, што су открили савезни тужиоци у уторак, преноси Би-Би-Си. 

Oргани реда саопштили су да је починилац нашао инспирацију у терористичкој групи Исламској држави, али да нема доказа да је имао директан контакт са групом.

Улах је у понедељак детонирао цевну бомбу залепљену за своје тело у подземној железници у Њујорку и том приликом повредио три особе и себе.

Амерички тужиоци изнели су федералне оптужбе против Улаха, којима је он оптужен да је пружао материјалну подршку страној терористичкој организацији.

У оптужбама се наводи да је 27-годишњи имигрант из Бангладеша извео напад у знак подршке Исламској држави.

Улаха су тужиоци, поред подршке терористичкој организацији, оптужили за коришћење оружја масовног уништења, бомбашки напад на јавном месту, уништење имовине експлозивом.

Поред федералних оптужби, Улаха полиција Њујорка терети за терористичку претњу и поседовање оружја.

Заменик комесара за противтероризам, Џон Милер, рекао је да Улах није био познат полицији до напада који се догодио у подземној железници надомак Тајмс сквера у понедељак.

Улах је раније идентификован као починилац јучерашњег напада. Полиција је експлозију окарактерисала као покушај терористичког напада.

Градоначелник Њујорка Бил де Блазио рекао је да је напад покушај тероризма, додајући да је пука срећа што починилац није испунио своје крајње циљеве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи