Бела кућа: Нужна имиграциона реформа

Експлозија цевне бомбе у њујоршкој подземној железници показује потребу за "имиграционом реформом", рекла је портпаролка Беле куће Сара Хакаби Сандерс.

Портпаролка Беле куће је навела да би Конгрес требало да сарађује са председником Доналдом Трампом, истакавши потребу за "заштитом америчких граница" и позвавши на имиграциони систем "заснован на заслугама", преноси АП.

Америчке власти су као починиоца данашњег напада на станици њујоршког метроа идентификовале Акаједа Улаха из Бангладеша, за кога наводе да је у САД из родне земље дошао пре седам година са врстом повлашћене визе за људе чији су рођаци амерички држављани или имају трајну боравишну дозволу.

Улах је детонирао цевну бомбу залепљену за своје тело у подземној железници у Њујорку и том приликом повредио три особе и себе, а инцидент се догодио у јутарњим сатима по локалном времену на станици у близини Тајмс сквера.

Комесар њујоршке полиције Џејмс О'Нил саопштио је да је експлозија у подземној железници повезана са тероризмом.

Органи реда наводе да је починилац нашао инспирацију у терористичкој групи, тзв. Исламској држави, али да нема доказа да је имао директан контакт са том групом.

Власти у Бангладешу су, у међувремену, саопштиле да Улах у родној земљи нема криминалну прошлост.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи