Захтев за истрагом против Трампа због недоличног понашања

Жене које су прошле године оптужиле председника САД Доналда Трампа за недолично сексуално понашање, обновиле су оптужбе и поручиле да би Конгрес требало да истражи њихове наводе.

Глас Америке наводи се да је Рејчел Крукс, једна од три жене која је оптужила Трампа да ју је присилно пољубио пре 12 година док је радила на рецепцији у седишту његове компаније у Њујорку, рекла да би чланови Конгреса требало "по страни да оставе политичку припадност и истраже Трампову историју недоличног сексуалног понашања".

Круксова је говорила на конференцији за новинаре уз Саманту Холвеј, која тврди да је Трамп непозван ушао у гардеробу за време избора за мис САД 2012. и Џесику Лидс која је оптужила председника да ју је непримерено додиривао и љубио док је седела поред њега у авиону, крајем седамдесетих година прошлог века.

Глас Америке подсећа да је током прошлогодишње председничке кампање више жена оптужило Трампа за недолично сексуално понашање и узнемиравање у периоду од неколико деценија, али је он тада демантовао све оптужбе.

Уочи избора, објављен је и видео-снимак актуелног председника како се хвали да може женама да уради било што зато што је славан.

Бела кућа је у понедељак поново оценила да је реч о "лажним тврдњама".

"О овим лажним тврдњама, које су у већини случајева оспорила сведочења очевидаца, дуго се расправљало током прошлогодишње кампање и амерички народ је изнео свој став, обезбеђујући му победу", саопштено је из Беле куће, уз оцену да је реч о политички мотивисаним оптужбама.

Глас Америке наводи да су оптужбе против Трампа обновљене у тренутку када се моћни људи из света политике, забаве, медија и бизниса суочавају са отказима и оставкама због навода о сексуалном злостављању.

И док Трамп тврди да су оптужбе против њега лажне, једна од његових кључних сарадница, амбасадорка САД при Уједињеним нацијама Ники Хејли, рекла је у недељу да би "требало саслушати све жене које оптуже неког за сексуално злостављање".

На питање да ли Трампова победа на изборима значи да су бирачи донели одлуку у његовом случају, Хејли је одговорила да је "то на људима да одлуче".

"Знам да је он изабран, али би жене увек требало да буду у могућности да изнесу своју причу и сви ми би требало да будемо спремни да их саслушамо", рекла је америчка амбасадорка при УН.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво