Заједничке вежбе САД, Јапана и Јужне Кореје

Јапанска морнарица је саопштила да су Јужна Кореја, Јапан и САД започеле заједничке поморске вежбе, усред напетости на Корејском полуострву.

"Усред све горе безбедносне ситуације у близини наше државе због континуираних нуклеарних тестова и лансирања ракета Северне Кореје, вежбе имају за циљ повећање сарадње са поморским снагама САД и Јужне Кореје и јачање односа између држава", наводи се у саопштењу, преноси Тас.

Вежбе ће, како се наводи, трајати два дана, а у њима ће поред "многобројних ратних бродова" Америке и Јужне Кореје, учествовати и јапански ратни брод "Чокаи Иџис", а фокус ће бити на сарадњи и размени информација о лансирањима које изводи Северна Кореја.

Како је Ројтерс раније пренео, ове вежбе су уједно шесте по реду заједничке вежбе ове три земље током којих ће се делити информације у праћењу балистичких ракета.

Британска агенција подсећа да Северна Кореја стално прети Јужној Кореји, Јапану и САД наводећи да је њен програм наоружања неопходан како би се одбранила од америчке агресије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво