Габријел: Уједињене државе Европе не значе крај отаџбина

Министар спољних послова Немачке Зигмар Габријел изјавио је да "Уједињене државе Европе", које је предложио његов страначки лидер Мартин Шулц, неће значити крај националних држава на европском континенту, преноси АП.

Агенција АП подсећа да је лидер Социјалдемократске партије Немачке (СПД) на страначком конгресу одржаном протекле недеље рекао да земље које одбију да до 2025. године потпишу споразум којим се оснивају федералне "Уједињене државе Европе", треба да напусте Европску унију.

АП наводи да је Габријел за немачки јавни сервис АРД рекао да ова идеја "није у нескладу с Европом отаџбина и домовина".

Наводи се да је Габријел поручио да европске нације не могу саме да бране сопствене интересе на глобалној сцени.

"Уколико не станемо сви заједно, глас наше деце неће се чути у свету", истакао је Габријел.

АП наводи да се у понедељак настављају разговори социјалдемократа и конзервативаца немачке канцеларке Ангеле Меркел о наставку функционисања њихове "велике коалиције" у новој влади.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво