Митинг владајуће партије у Италији: Опасност од повратка фашизма

Владајућа италијанска Демократска партија организовала је митинг како би упозорила на повратак фашизма у земљу која је некада патила под фашистичким диктатором Бенито Мусолинијем, а сада се суочава са налетом протеста десног крила против миграната.

Неколико хиљада људи појавило се у граду Комо поред истоименог језера у Италији где су екстремисти десног крила који се представљају називом Венето скинхед фронт, у петак упали на састанак о удомљавању миграната и протестовали због "инвазије" странаца.

Венето, област у североисточној Италији представља средиште анти-мигрантске партије Северна лига која се нада да ће задобити подршку у Италији преко изборног савезништва са конзервативцима бившег премијера Силвија Берлусконија.

Почетком ове недеље маскиране присталице неонацистичке партије Форса Нова (Нова снага) такође су у Риму напали седиште либералног листа Република и недељника Еспресо.

Како агенија преноси, у страху од сукоба, власти су забраниле контрамитинг партије Форса Нова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво