Немачки екстремисти напали Сиријца на божићном вашару

Група десничарских екстремиста напала ја Сиријца и власника штанда који га је запослио на божићном сајму у Арнштату на истоку Немачке, објавили су немачки медији, преноси "Хина".

Наводи се да је група од осам до десет особа напала у четвртак увече власника и запосленог на једном од штандова.

"Полазимо од претпоставке да се ради о кривичном делу са екстремнодесном позадином", саопштила је полиција.

У саопштењу је наведено да је агресивна група прво вербално напала 53-годишњег власника штанда, а затим физички насрнула на 22-годишњег сиријског избеглицу.

Већи сукоб спречили су припадници обезбеђења божићног вашара након чега је интервенисала полиција.

Хина наводи да је немачка савезна покрајина Тирингија на истоку те земље позната је по традицији израде божићног накита, али и као покрајина у којој екстремнодесне групације имају снажну подршку и учестали су напади на избеглице.

Наводи се да из Тирингије долази и екстремно крило странке Алтернатива за Немачку (АфД), која свој политички програм темељи на критици избегличке политике канцеларке Ангеле Меркел.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво